Vliegend van start met Van Oers!

07-05-2015

Heel veel mensen willen graag een eigen bedrijf starten. Van Oers geeft u 7 tips voor een succesvolle start van uw eigen onderneming.

Tip 1 Ondersteuning & support
Deel uw idee van zelfstandig ondernemerschap met uw partner. Hij of zij kan een belangrijke steun zijn bij de start van uw bedrijf. Zonder steun van de naasten in de directe omgeving kunt u niet beginnen.

Tip 2 Plan, act & do
Maak een plan en schrijf het op! U kunt niet alleen starten met een idee in uw hoofd. Door het idee om te zetten in een kort en krachtig plan (max. 2 A4) kunt u het idee beter overbrengen bij uw partner en kenissen. Op die manier kunt u uw plan verder verbeteren.

Tip 3 Onderbouwing van uw plan
Onderbouw uw ondernemersplan met een deugdelijke financiële fundering. Op deze financiële fundering moet u de komende jaren gaan bouwen. U heeft geen financiële achtergrond? Geen probleem, bij Van Oers kunnen u hierbij begeleiden.

Indien uw plan niet financieel haalbaar is, dan houdt het uiteraard op. Helaas een veel gemaakte fout in de praktijk.

Tip 4 Operationele acties
Naast uw visie en strategie is het uiteraard van belang om deze om te zetten in operationele acties. Hoe gaat u uw klanten bereiken of nog beter: hoe zorgt u ervoor dat zij u weten te vinden? De business coaches van Van Oers hebben relaties die u hiermee op weg kunnen helpen.

Tip 5 Kies de juiste rechtsvorm
De Nederlandse wet kent meerdere rechtsvormen. Afhankelijk van de omvang, risico's en fiscale activiteiten kan een keuze worden gemaakt voor de geschikte rechtsvorm. De specialisten van Van Oers kunnen u hierover informeren en adviseren.

Tip 6 Fouten maken mag
Niemand is perfect! Ook u gaat fouten maken. Zorg er alleen voor dat u de fout herstelt en geen tweede keer meer gaat maken.

Tip 7 Gebruik onzekerheid
Geen vast salaris meer vanaf dag 1! U kan en mag vanaf nu voluit aan de slag voor uw inkomen. Dit inkomen is onzeker en dus deels afhankelijk van de bedrijfsprestaties. Laat u echter niet belemmeren door deze onzekerheid, maar gebruik deze om in beweging te komen en te blijven. Door actie te ondernemen kom je tot iets.

Op zoek naar meer tips voor een succesvolle start?
Neem contact op met de business coaches van Van Oers.

It's time for lift off!

 

Terug

Edwin van Terheijden
Accountant +31(0)6 534 76 676 +31(0)165 58 26 00
Dhr/mw:
Naam:*
E-mailadres:*
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Telefoonnummer:
Opmerkingen:*
Typ de code over:*
Captcha